Beauty!Kom på nåt vis in på en blogg igår där jag läste ett väldigt bra tips för huden! Så det tänkte jag dela med mig av här!


Aspirin - inte bara en värktablett


Glöm fancy peelingprodukter. Den mest effektiva men ändå skonsamma peelingen hittar du på ditt närmsta apotek för cirka 40 spänn. Aspirin innehåller acetylsalicylsyra, vilket är en variant av salicylsyra som ingår i de bästa enzympeelingarna från de mest erkända märkena. Skillnaden är att du slipper en massa onödiga utfyllnadsingredienser. Salicylsyra är den oslagbara substansen när det gäller peeling eftersom den inte bara tar bort döda hudceller på ytan utan faktiskt också går ner i porerna och rengör. Och istället för att irritera, som vissa andra peelingar, lugnar den känslig hy pga sina antiinflammatoriska egenskaper. Det här är rent medicinskt stuff, inget lurendrejeri. Faktum är att Aspirinmasken är ett hudvårdsknep som använts i decennier, men som många kanske velat hålla hemligt, hehe.
  • Mal 3-4 Aspirintabletter i en mortel till ultrafint pulver. Blanda med rengöringscreme eller fuktcreme till en bra konsistens.
  • Massera in i hela ansiktet utom området runt ögonen.
  • Låt verka i ca 10 minuter eller tills masken börjar torka.
  • Skölj, och huden känns extremt len och är superren och klar som aldrig förr.
OBS! Testa på ett litet område i 10 min först, skölj bort och kolla så att du inte får nån allergisk reaktion. Man kan vara allergisk mot acetylsalicylsyra invärtes. Men eftersom substansen lugnar inflammerad hud borde det inte vara nån större risk.

Tips från http://tinyclouds.blogg.se/Dock kunde jag inte hitta Aspirintabletter på apoteket, men Bamyl funkar lika bra. Det är verkningsämnet acetylsalicylsyra som är det viktiga (finns även i treo men är inte helt säker på att det funkar då det är brustablett och kanske inte får samma peelingeffekt).

Så varför inte ha en liten spa-dag med ansiktsmask, fotbad och annat skönt. Det kan behövas nu in höstkylan! Skämma bort sig lite, energi-boosta både kropp och själ!

Nu blir det en cigg sen får vi se hur dagen artar sig.

PussKommentarer
Postat av: Cecilia

Häftigt detta! Salicylsyra är riktigt bra mot så mycket.

2012-01-06 @ 19:30:21
URL: http://salicylsyra.nu/
Postat av: Simon

Har du testat starkare salicylsyra i form av peeling? jag kan rekommendera det

2012-02-07 @ 15:35:01
URL: http://bebeautiful.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0