Inget särskilt...




Var på vårdcentralen idag. Visst var det en kraftig urinvägsinfektion. Så nu blir det atibiotika i fem dagar. Det jobbiga är att jag ska ta en tablett 3 gånger om dagen till mat. Och jag äter inte tre gånger om dagen, jag äter 1-2 gånger. Men det blir väl till att ta en macka extra på kvällen.


Fy fan vad jag saknar mina syskon. Lina träffar jag ju nästan dagligen tack och lov. Men Anna och Anton bor i Skåne, och Emma uppe i Stockholm. Känns som att det är tusen mil mellan oss. Varför kan inte alla bara bo tillsammans?! Jag vill ha hela familjen nära mig!


Har tyvärr inget att skriva om idag. Inget har hänt. Och jag har alldeles för ont för att sitta och koncentrera mig på något annat.


Puss och kram


UVI, polenfärjan och Lufsen




Sitter just nu helt svimfärdig av smärta. Urinvägsinfektion igen... Hatar att ha det!
Har dessutom feber och blod i urinen, så jag antar att det är på väg upp till njurarna. Inte bra!
Ringde sjukvårdsupplysningen, men de tyckte jag skulle vänta med att åka in. Inte första gången de säger så. Så det blir till att försöka stå ut i natt och sen ringa till vårdcentralen kl 8 imorgonbitti. Sitter och häller i mig vatten, har nog fått i mig 3-4 liter sen kl 19. Hjälper inte direkt, men det är tipset man får av sjukvården. Så jag fortsätter hälla i mig...

Ja, då var det Polenfärjan. Visst hade jag trevligt. Men det var inte alls som jag förväntat mig. Trodde det skulle vara mycket större, fler dansgolv. Men det var bara ett dansgolv, och inte särskilt stort. Mat var där inte mycket att välja på heller. Men barer fanns där gott om, och billigt var det också. De flesta (och nu pratar jag absolut inte om gänget jag åkte med!) var white trash som endast var där för att supa och knulla. Där var även en del äckliga gubbar som raggade på yngre tjejer.
Nej tack, jag åker hellre till Kalmar och festar!
Men nu vet jag det! =)


Det är inte klokt vad man kan längta efter sin hund. Han är hos mina föräldrar och det är så otroligt ensamt här hemma!
I söndags när det stormade var det som mest ensamt. Och det jobbiga var att jag flera gånger fick för mig att han var här hos mig, så jag kallade på honom. Men ingen Luffe kom... Och igår när jag varit i affären och gick ut därifrån gick jag mot bänken där jag brukar binda Lufsen när jag handlar. Men ingen Luffetuffe satt och väntade på mig. =( Riktigt jobbigt ju. Men snart ska jag hem till honom. Ska bara bli lite bättre så att jag klarar av att sitta på en buss och ett tåg i 4 timmar utan att dö av smärta.


Sötnosen! <3

 

 

Nä nu får det bli sängen.
Jag hoppas ni mår bra!
Pusspuss

 

 


Sömnlös, fortsättning.




Natten har varit hemsk. Somnade inte förrän vid 8 i morse. Förstår inte. Det var helt omöjligt att somna. Ställde klockan på 12 så att jag inte skulle sova bort hela dagen och sen inte kunna somna ikväll igen. Men självklart har jag znoosat och kom inte upp förrän 13 - 13.30. Så kanske natten är förstörd. Vet inte om jag ska hämta ut theralen. Kan dock bli jävligt seg dagen efter, och det är trist! Vi får väl se...




Julen är nu nästan planerad! Känns skönt.
Eftersom en av mina systrar inte ska ha sin son på julafton blir det nog lite firande den 21e med mamma, pappa, Anton, Emma, Vilde, Tilda och Lina.
Julafton ska pappa jobba, Anton brukar sitta vid datorn och min syster Anna och hennes familj brukar vilja fira själv. Så jag och Emma (och kanske Lisa, en kompis) sticker till Stockholm, jobbar som volentärer på något härbärge (julen handlar trots allt om att ge!) och sen på kvällen festa bort hela julhelvetet. Förlåt, men julen är inget jag tycker om. Allt handlar om att glädja barnen, men jag känner mig mer ensam än någonsin då jag inte har några barn.




Lägenheten ser ut som ett bombnerslag. Kanske jag borde städa... Men först blir det en tur till byn och inhandla några saker.


Förrsten, jag har fått en tidig julklapp från försäkringskassan. Nämligen en skuld på 5054 kr. Tack som fan. Precis det man vill ha till jul. Jag hatar fk. Jag hatar min situation, men vet inte hur jag ska vända på allt. Känns som att det mesta går emot mig just nu. Kärleken och ekonomin bara skiter sig.


Nä nu får jag lyfta på mitt stora arsle och göra något.


En uppdatering om polenfärjan kommer ikväll eller imorgon. Men kan redan avslöja att det är inget jag kommer göra om.


Puss hej


Sömnlös...




Tänkte bara berätta att klockan är 6 på morgonen och att jag inte sovit en endaste sekund i natt...
Vad fan ska man göra?! Hatar att ha det så här!


Jag sover helt enkelt bäst i någon annans säng, bredvid någon annan.



Jag lovar att uppdatera senare idag. Ska ut och ta en cigg och sen tvinga mig att somna (hur man nu gör det???).
Någon som har tips på hur man somnar lättare?

Ha en bra dag.


Ont i hela kroppen... =(



Idag är ingen bra dag.
Sista dagen på jobb och det känns jobbigt och trist. Jag som trivdes så himla bra! Så nu är man arbetslös...

Dessutom har jag idag ont i nästan hela kroppen. Vaknade med värk i ena benet, huvudvärk och magkatärr.
Senare fick jag dessutom mens och med den kom mensvärken i både mage och rygg. Sen blev jag dålig i magen (antagligen av alla kakor som jag och Lina bakade igår!) och fick en jävla magknip. Och ovanpå allt blev jag yr och frusen. Jag hoppas verkligen inte att jag håller på att bli riktigt dålig. Det har jag inte tid med just nu!

 

 

Nu sitter jag i soffan med en filt runt mig men fryser ändå.

Nä nu ska jag sluta klaga. Inte så kul att läsa kanske?!


Jag skulle gärna vilja att ni kommenterar mina inlägg då och då. Vad som helst. Tips om bra filmer, fråga vad som helst, eller bara lämna ett litet spår. Hade varit kul! =)

 

Förresten, mitt försök att sluta röka går bra. Eller nja, jag hade ett återfall för inte så längesen. Men annars blir det bara kvällsciggen nu. Vet dock inte hur jag ska kunna klara mig utan den. Men det kommer väl det med.
Tycker jag är rätt duktig. Inget hjälpmedel har jag än så länge inte behövt. *klappar mig själv på axeln*

 

Igår köpte jag en adventljusstake. Kostade bara 50 kr på Coop, så jag var tvungen att slå till. Och givetvis står den redan i fönstret. Men känns lite väl tidigt att ha den tänd. Kan inte se någon annan som har det, så jag väntar lite. Men titta så fint det är!

 

Nä nu blir det snart sängen. Jag är trött som en björn som gått i ide.

God natt världen!

 

 


Dagarna som kommer!



Dagarna och veckan som kommer ska jag:

  • Jobba fredagar, lördag och söndag
  • På lördag ska jag lära upp hon som ska jobba istället för mig. Ska bli kul.
  • Söndag blir det julpynt med jobb. =)
  • På tisdag ska jag till psykiatrin i Kalmar för att träffa min läkare som har hand om min medicinering. Inte kul!
  • På onsdag hade jag tänkt åka ner till Skåne för att lämna Lufsen. Mamma o pappa ska passa honom över helgen (detta har jag inte meddelat dem än, så det kanske jag ska göra först!).
  • Torsdag bär det hem till Torsås igen.
  • Fredag blir det iväg till Karlskrona för att tillsammans med ca 20 andra vänner och bekanta hoppa på Polenfärjan och festa i ett dygn! :p Något som för hoppningsvis blir jätteskoj. Jag är redan taggad. Har aldrig gjort något sådant.
  • Lördagkväll kommer vi i land i Karlskrona igen, och kvällen fortsätter antagligen med fest hos någon!


Idag fick jag brev hem om cellprovet jag tog för ett tag sen (se inlägget Sära på benen!) och visst visade det cellförändringar... Så det blir iväg till gynmottagningen om 4-6 månader för fler provtagningar. Visste detta innan då jag i Skåne tog ett sånt här prov och då också hade cellförändringar och blev skickad till gyn för vidare undersökning. Men de här i Torsås ville ha ett nytt cellprov och ha mig i "systemet". Dessutom kan cellförändringar läka ut så de ville se om det hade gjort det eller om jag fortfarande hade det. Och det hade jag då ja...
Men, trots rädsla och nervositet, är det bara att bita ihop och glömma det tills vidare. 4-6 månader är ju länge.


Kan ni fatta att det är första advent på söndag nästa vecka, alltså den 27 november?! Jag kan inte fatta det! Och jag har ingen ljusstake eller stjärna eller nåt. Måste inhandlas!!
Knäppt vad tiden går!


Nu ska jag laga mat. Det blir korv och stuvade makaroner! Tänk att så enkel mat kan vara så god! :p

Puss och kram
over and out!


Kär och galen...






Jag är så trött. Gråter för ingenting.
Sov knappt alls i natt. Så det är kanske inte så konstigt.
Men blir även trött av hela situationen jag är hamnat i. Det tar musten ur mig. Jag vill bara hitta lugnet, tryggheten och känna den där sköna känslan när allt bara är bra och flyter på.
Ni förstår kanske inte alls vad jag menar. För det handlar om något jag inte vill skriva om här. Det ligger för djupt i hjärtat, och jag kan bara inte öppna upp mig så. Kan bara säga att det handlar om kärlek. Olycklig sådan...


Har frågat det förr, men frågar det igen: Varför finns det ingen knapp som stänger av känslorna??? Det hade varit så skönt ibland!
Och en som stänger av tankarna som snurrar i huvudet.


Hur som helst. Tror jag håller på att bli smått galen. Men det är kanske därför det heter "kär och galen"?!






Fjärilarna finns kvar i magen när jag ser dig, och trots att kärleken är olycklig så kan jag inget annat att le när du är i närheten. Och trots allt så mår jag bra.



Allt är så förvirrande!





I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time

I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight it's only you and me

(here without you - 3 doors down)







Korv?!




Vet inte om jag berättat det innan, men ibland får jag konstiga låtar i huvudet som inte försvinner på jättelänge. Så idag på jobb gick jag omkring och nynnande på en sång som barnen i "alla vi barn i Bullerbyn" sjunger när dem ska till affären:

Nu vill jag hava falukorv på denna sköna dag
och det ska vara falukorv av allra bästa slag.
Ja den ska vara himla god och flera meter lång
och föras hem till Bullerbyn med munter lek och sång


Nu undrar jag hur fan den låten hamnade i mitt huvud?!!! Och varför?!!!! Hehe


Det har varit en helt okej helg. Fast rätt jobbigt på jobb igår (lördags).
Annars har jag bara tagit det lugnt och skönt, kollat på film och bara gosat!

På tisdag ska jag på julbord med jobb. Hoppas verkligen att det blir kul, men det tror jag. Vi är ett härligt gäng som jobbar på Möre hotell!!


Nej, nu får jag rycka upp mig lite. Har en disk som växer och blir större för var dag som går. Men orkar inte ta tag i den. Och vad gör det egentligen om den får stå kvar där ännu en dag?! Näää, det är ju som en fis i rymden: inget att oroa sig för alltså.

Men jag får väl återgå till Teven då.
Ha det najs!

Puss


Jag kan inte säga nej...




Veronica Maggio - Kan inte säga nej

Jag förlåter dig för allt om du har nåt att bekänna
Reser du din väg, då kan du be mig vänta
Om det uppstår nåt problem, säg till så kan jag hjälpa
Jag gör allt för dig, det kommer aldrig att förändras

För jag kan inte säga nej
Det går inte när du rör vid mig
(Inte när du rör vid mig)

Jag ljuger för din skull om du har nånting att dölja
Henne eller mig, du behöver inte välja
Jag sliter ut min själ, jag offrar mina drömmar
Jag ger dig allt jag har om det är nåt du önskar

För jag kan inte säga nej
Det går inte när du rör vid mig
Jag kan inte säga nej
Det går inte när du rör vid mig
(Inte när du rör vid mig, då kan jag inte säga nej)

Vad som helst för dig
(Inte när du rör vid mig, då kan jag inte säga nej)
Vad som helst så säg
(Inte när du rör vid mig)
Vad som helst för dig

För jag kan inte säga nej
Det går inte när du rör vid mig
Jag kan inte säga nej
Det går inte när du rör vid mig
Inte när du rör vid mig
Jag kan inte säga nej
Gör allt för dig (kan inte säga nej)
Jag gör vad som helst

För jag kan inte säga nej (Jag kan inte säga nej)
Det går inte när du rör vid mig
Jag kan inte säga nej
Det går inte när du rör vid mig
(Inte när du rör vid mig)


Fk och Lufsen!



Tänkte dela in min min lilla blogg i olika kategorier och dessa kommer bli "Allmänt", "Hjärta och smärta", "Kropp och knopp", "Underbara musik" och "Film och tv".
Tyvärr upptäckte jag att man inte kan välja att lägga ett inlägg under fler kategorier, tex om jag skriver ett inlägg om både kärlek och musik så jag kan inte kategorisera detta som både "Hjärta och smärta" och "Underbara musik". Vilket är sjukt jobbigt ju! Någon som vet om det går att fixa?

Hur som helst hade jag tänkt att berätta om mitt möte med FK som jag hade igår. Det gick jättebra, helt klart över förväntan! Jag ska jobba 25 % månaden ut, sen blir det en paus under vintern då jag oftast mår sämre då och istället behöver lägga min energi på annat.
Sen i mars ska jag antagligen ta tag i mina studier igen. Och dessutom få det betalt av FK. Låter bra!
Jag ska även skaffa gymkort, vilket FK betalar då detta ses som en aktivitet som får mig att må bättre. Kropp och knopp hör ihop mer än ni kan förstå. Mår man psykiskt dåligt kommer även kroppsliga krämpor. Jag blir alltid mer motaglig av infektioner när jag är nere.
Hur som helst, nu ska jag inte se allt negativt i förhand. Jag har mått mycket bättre denna hösten än innan. Så det är inte alls säkert att jag får en jobbig vinter ju.
Dock vill inte min huvudväk riktigt släppa. Jag vaknar nästan alltid med huvudvärk nu förtiden, och jag börjar misstänka att det är för att jag håller på att försöka sluta röka. Röker bara en cigg om dagen nu. Tycker jag är väldigt duktig som klarat det utan några hjälpmedel! Heja mig!

Min lille hund (nä jag vet, han är stor) har skadat sig. Trampat på nåt vasst och fått ett skärsår i ena tassen. Han sa inte ett ljud när det hände, så jag upptäckte det inte förrän vi kom in, då det blev blodspår. Jag fick tvätta trappuppgången och hallen. Och plåstra om Luffe. Tack och lova hade jag sårtvätt hemma, så det blev en ordentlig tvätt, en bit bomull med läkartejp och en strumpa på tassen.
Vet inte riktigt hur jag ska göra nästa gång vi ska ut. Vill inte att det ska komma skit i såret. Men man får väl tvätta av det efter varje gång. Stackars Lufsen. Tack och lov besväras han inte alls av det, förutom nu när han har en strumpa på tassen. Då kan han inte gå ordentligt för det känns konstigt.

 

 

Nu blir det en treo och hoppas det hjälper lite grann. Sen blir det middag hemma hos Lina. Men jag ska ta med mig egen mat (går på diet juuu). Blir tonfisksallad. Mums! =)

 

Ha det bra!

 

 


Jävla julstress



Efter tre timmar på ett överfullt tåg där Lufsen i stort sett får ligga på människors fötter och till och med blir trampad på svansen, och efter 45 minuters dryyyg bussresa är jag då äntligen på hemmaplan. Kom hem igårkväll. Föll ner i soffan som en degklump och somnade relativt tidigt (tidigt för mig!).

Idag har man varit på jobb. Började inte förrän kvart över 9, men trots det var det sjukt jobbigt att ta sig upp när klockan ringde. Man blir trött av att resa, även om resan bara tar 4 timmar. Seg i både kropp och knopp!
Men det var skönt att jobba, röra på sig lite, umgås med de andra i personalen. Är så jävla synd att jag tvingas sluta där. Jag vill vara kvar ju! Mår bra av att ha något att göra och att komma ut och träffa folk. Min sociala fobi känns nästan helt som bortblåst. Okej att jag fortfarande är lite blyg och försiktig, men det är 100 ggr bättre än vad jag var innan. Tror jag har vuxit minst 2 dm! =)

Imorgon ska jag börja med min diet igen. Jag har gått upp i vikt pga allt småätande, så nu är det slut med det!
Hädan efter kommer det alltså bli min egna diet som jag gick på för nåt år sen; knäckebröd, havregrynsgröt, frukt, grönsaker, vatten och "riktigt" juice (det vill säga juice av bara frukt, inga tillsatser). Den dieten var bra, man behövde aldrig gå hungrig, och om man blev sugen på nåt så gick det utmärkt med typ vindruvor. För, om jag ska vara helt ärlig, så tror jag inte att det alltid handlar om sötsaker utan istället handlar om plock, att man sitter och plockar framför tv, så som du gör med en påse godis.
Om jag vid något tillfälle får för mig att "festa till det" så gör jag grönsaker med dipp. Och det är ju smarrigt! :)


Det är ju knäppt vad tiden rusar fram. Det är mindre än två månader kvar till julafton och nyårsafton. Inte klokt ju! Men julen betyder bara stress för mig. Jag kan inte njuta. Först stress inför julen, med julklappar att fixa till alla barnen. Sen tjaffs om var man ska fira jul. Jag vill helst fira med alla ju, men vi är en stor familj med många viljor. Och dessutom har jag två syskonbarn (Linas Tilda och Emmas Vilde) som har separerade föräldrar vilket betyder att de kanske inte kan fira jul med oss, utan ska fira med deras pappor. Vilket inte alls är kul!
Tillsist brukar det bli bestämt hur det ska firas (ganska ofta utan någon men vi brukar ordna en julfest senare då alla kan komma!). Men tyvärr är jag en sån som tycker det är jobbigt att sitta och umgås så länge. Jag vill helst kunna dra mig undan ibland. Och för att inte snacka om alla jul-låtar som diverse artister ger ut på skiva och nån jävel måste köpa och spela om och om igen. *AAAAaaaaaaaaa*


Sen kommer då nyår. Då ska man bestämma vad man ska göra, vem man vill fira med och om det över huvudtaget finns något att göra.
Sen ska man fixa outfit, för något nytt att fira in det nya året med måste man ha! Och det är skitsvårt att få tag i nåt då det varit mellandagsrea och det mesta är borta i affärerna, eller endast stora storlekar kvar...
Fan, jag orkar inte. Får ångest bara jag tänker på det!





Nä, jag borde städa. Får väl hitta orken, tror den ligger gömd någonstans djupt inne i mig, och sätta igång.
Ha det bra!
Pusspuss



Blääääää!




Ärligt! 5 dagar i månaden så önskar jag att jag vore kille! Mens är hemskt!!!








J#&%a försäkringskassa!




Sitter hemma hos mamma och pappa, i tryggheten, i värmen. Här kan jag slappna av till tusen, både på gott och ont.


Jag har fått dåliga besked från Försäkringskassan. Jag får inte fortsätta jobba... Trots ett muntligt "ja" om 50% jobb och 50% aktivitetsersättning har jag nu fått ett skriftligt avslag. Tack och lov blir jag inte återbetalningsskyldig då de det finns något som heter prövotid då man får testa att jobba i tre månader och få både lön och ersättning.
Men nu får jag alltså inte fortsätta jobba. Eller jo, det får jag, om jag bestämmer mig för att bli av med min aktivitetsersättning och bara jobba. Men då jag knappt jobbar 25% kommer jag inte klara mig rent ekonomiskt. Dessutom känner jag att jag behöver fortsätta med min aktivitetsersättning då jag forfarande har mina upp och nedgångar och inte vet alls hur vintern kommer se ut för mig. Detta är ju min värsta period, och ibland kan jag gå ned mig totalt. Ska göra mitt yttersta för att det inte ska bli så, men man kan ju aldrig veta.
Kanske jag behöver ta det lugnt under vintern, och sen börja på nya tag efter årsskiftet.


Någon som vet om "friends with benefits" är något att se?! Annars tar jag gärna emot filmtips!


Nu blir det in till stan med mamma för att handla vinterjacka. Hade inte alls tänkt köpa ny i år, men Luffe gjorde nått ryck när vi var ute och gick så den sprack under armen. Och det är kanske inte så fint...
Så det får bli en ny. Om jag hittar någon. Annars får jag väl sätta mig och försöka sy igen hålet, om det går.


Nu sticker jag!
Puss


Uppdatering
Hemkommen från Malmö med mamma

Det var ganska svårt att hitta jacka. Fanns många snygga, men som kanske inte var så varma. Sen fanns där de som var praktiska men inte särskilt snygga. Fast jag är den som väljer snyggt framför praktiskt. Jag är ju inte ute och leker i snön i flera timmar. Och är jackan inte tillräckligt varm så tar jag en kofta under!
Så tillsist bestämde jag mig för en jacka från Vero Moda.
Men det blev inte bara en jacka. Jag hittade även snygga vinterskor, perfekta att ha när man är ute och går med Lufsen.
Det blev även ett linne då jag hade en bonuscheck på 50 kr på H&M. Och sen blev det en leksak, godis och schampo till Lufsen! =)

Nu ska jag äta pannkakor!


MUMS!!!!

 


Puss haj


RSS 2.0