Lite bullshit...


Först och främst, förlåt att jag varit helt frånvarande en längre tid!!!

Sen vill jag även varna er för att detta kommer bli ett negativt, deppigt och kanske lite argt inlägg.


Jag har lite berg- och dalbanehumör just nu.
I måndags blev jag uppringd från jobbet som jag sökt på Möre hotell. De ville att jag skulle komma in på onsdagen och provjobba. Lyckan var total och det var omöjligt att somna på tisdagkväll. Men uppe med tuppen kl 6 kom jag till hotellet redo för att visa vad jag kunde! Och jag städade allt vad jag kunde, från 6 till 14. Min "chef" Elin visade mig hur hon gjorde, och jag gjorde likadant. Inte svårt, alla kan väl städa! Lite tunga lyft och städvagnen är tung att gå runt med, men annars inte så farligt.
När dagen var slut frågade hon om jag ville komma in nästa dag och även fredag, lördag och måndag och jobba. Och självklart vill jag det!
Så på torsdagen kommer jag in kl. 7 och börjar. Då får jag reda på att jag ska vara själv på lördag och måndag, för då är Elin ledig. Jaha tänker jag, det blir väl kanske lite jobbigt, för det tar ju ändå ett tag att komma in i jobbet, få rutiner och bli snabb m.m. Men jag kan ju inte direkt säga nåt.
Sen får jag också reda på att det kommer ett stort busslast med gäster på tisdagen, typ 25 rum ska vara städade på måndagen. Men tjosan, hur ska jag klara det??? Får även reda på att det ska komma ytterliggare två busslast med gäster senare i veckan, och att jag ska jobba varje dag, även på helgen då jag dessutom ska vara själv för Elin ska vara ledig.
Och nu har jag verkligen panik! Det var ju verkligen i rättan tid de fick hjälp, men de borde tänkt på det innan. Jag kommer inte vara ordentligt upplärd för att klara så mycket själv. Jag kommer glömma grejer, ta längre tid på mig och då kanske inte hinna städa alla rum.
I fredags jobbade jag tio timmar. Det vill jag helst inte göra igen, och kommer även ha svårt att göra det då jag inte kan lämna Lufsen ensam  så många timmar.
Och jag har inte fått någon särskild information om något, jag vet inte hur många timmar jag ska jobba i veckan, jag vet inte vad min timmlön är fast jag frågat fler gånger, jag har inte fått något anställningsbevis eller något annat. Jag vet inget, bara tiderna jag ska börja denna veckan och när jag ska jobba ensam.
Dessutom, om jag har förstått det rätt, så ska jag jobba varje dag och är endast ledig var tredje helg.
Ja jag vet, jag ska vara tacksam för att jag fått jobb, och det är jag. Men nu är jag livrädd för att jag gett mig in i något som jag inte kommer klara av.
Jag har pga min deperission vara sjukskriven och fått aktivitetsersättning i typ fem år nu. Har praktiserat, småjobbat och pluggat lite, men aldrig särskilt mycket, utan mest i min egen takt. Och kanske är hoppet från inget till jättemycket alldeles för stort. Tänk om jag går ner mig igen... Kanske jag ändå skulle tagit det lugnt i början och börjat med praktik eller nåt först, så att jag kommer igång mer sakta men säkert. Jag vet inte, jag vet ingenting...

Till råga på allt trillade jag i fredagskväll i trappan och slog min rygg. Nu har jag jätteont och jobbet kommer bli ännu jobbigare, och gå ännu långsammare.

Nåja, nog om det. Vi får väl se hur veckan blir. Hör ni inget ifrån mig på ett tag så är det för att jag jobbar långa dagar och sen somnar när jag kommer hem.




Och till sist; sluta snacka så mycket skit!!! Jag orkar inte höra mer, det knäcker mig trots att jag verkligen kämpar med att inte bry mig.

Skit samma.


Hejdå!


SKIT!!!!!!!!!




Varför envisas jag med att gå på tråkiga fester när jag vet redan innan att det kommer vara jättetråkigt och jobbigt?! Och att jag kommer ångra att jag gick dit... Jag vet det innan. Ändå tänker jag att kanske kanske så blir det roligt denna gången. Men nej då...
Och så får man höra en massa skit. Folk som lägger sig i och alltid har något att tycka och säga om något som inte har med dem att göra. Men så är man lite berusad och lyssnar på vad det de säger, blir ledsen och skickar dumma sms som man sen 5 minuter efter ångrar att man skickade.


Jag vill aldrig mer gå på en sketen fest! Jag ska börja lyssna mer på magkänslan och göra som den säger. Och jag ska sluta lyssna på allt skit som folk säger.





Huvudvärk... =(




Idag är ingen bra dag. Den började bra, men sen kom lite stress och nu en jävla huvudvärk. Tror det är vädret plus att mensen är påväg... Ska man ta en treo och lägga sig och vila lite? Risken är ju att jag somnar och sover läääänge. Och det vill jag inte. Hmm...


Dock är Lufsen mycket bättre idag, så det var skönt att jag inte rusade in akut med honom. Hade kostat skjortan, och förmodligen hade de bara sagt att jag skulle testa fasta och sen "snällmat". Och det vet jag ju själv att man ska göra. Så just nu står ris och puttrar på spisen.


Har en fullspäckad vecka framför mig. Passa Tilda en massa! <3 Hoppas det blir fint väder så att man kan hitta på något kul! Annars får det bli leklandet någon dag, en massa lekande med barbie, spela spel och kolla film. Men det blir nog bra!
W - om du har barnen någon dag kanske vi kan träffas?! Ha en liten playdate?!


Nej nu blir det att vila huvudet på kudden en liten stund.

Ha det bra!




Doggy




Usch, dagen har inte varit rolig. Tobias och jag upptäckte inte en utan tre inte så trevliga överraskningar på golvet i morse. Lufsen hade under natten blivit dålig och bajsat och kräkts inne. Självklart på mattan...
Och sen har Lufsen varit dålig hela dagen. Kräkts 7 ggr och avföringen är som vatten (förlåt, kanske inte jättekul att läsa...).


Jag har varit riktigt orolig då han heller inte velat dricka. Men nu har han inte kräkts på tre timmar och han har fått i sig lite vatten. Antagligen är hans mage och tarm helt tömda nu. Håller tummarna för att det blir en lugn natt så att vi slipper veterinären imorgon.



Jag har jättetråkigt nu. Har en del jag borde göra, tex diska, men har ingen lust eller ork... Blir väl lite TV då.

Ha det bra så hörs vi!

Kram


Sara hjärtar räkor!



Ikväll har man varit på en underbar räkfrossa med Lina, Jessica och Sebastian. Sjukt trevligt och oj vad vi åt! Tillsist såg vi nästan döende ut allihopa. Tack och lov hade jag klänning som inte spände över magen. Hade jag haft byxor hade jag varit tvungen att knäppa upp dem. haha


Mums!!!



Nu sitter jag och väntar på att Tobias slutar jobba och så att jag kan blåsa räk-andedräkt på honom (han avskyr räkor och andra skaldjur). Sen blir det väl lite häng i soffan sen sova. Jag är fortfarande helt slut efter maten! =)



Puss och kram på er!


Rivmärken, räkfrossa och jobbansökan



Jag är täckt av rivmärken och myggbett, men det är väl så det ska se ut om sommaren när man är ute och rör sig. Jag har legat i Tobias rabatt och rensat ogräs. Förrigår rensa jag hans stengång. Jag älskar det!!! Hade kunnat göra det varje dag, men ogräs växer inte så fort. Fort, men inte såååå fort.
Men, som jag skrev, så har jag fått ett antal rivmärken och diverse insektsbett. Bland annat blev jag biten av en hästfluga eller vad de nu heter. Den jävlen förföljde mig och tog sig ett bett på min skuldra. Aj!


Idag har jag betsat färdigt mina hyllor, så nu ska de bara lackas och sen upp på väggen! Tror det blir jättefint! =)


Imorgon ska jag, Lina och Jessica ner till Dalskärs sjökrog för att frossa i räkor. De har olika temakvällar nu på sommaren, bland annat räkfrossa, filéfrossa, grekisk afton m.f. Man betalar ett antal kronor, tror det är ca. 160 kr för räkfrossan, sen får man äta hur mycket man vill! Mums!!! Jag tror vi kommer rulla därifrån sen! haha


Och i helgen skulle jag egentligen till Stockholm, men tror inte det blir av... Skulle bli en tjejhelg med Emma, Lisa, Gry, Malin och Linnea och det hade varit så kul att träffa dem! Men pengarna har börjat sina...


På tal om pengar så ska jag söka jobb. Möre hotell i Söderåkra, ett stenkast från Torsås, söker städerska. Och då jag verkligen vill, och behöver komma igång med något, tänker söka. Inget jobb jag vill ha i all framtid, men i alla fall ett tag, typ ett år eller två. Har ju jobbat som städerska innan, och trivdes som fan med det.
Så nu sitter jag och försöker få ihop en jobbansökan. Det är verkligen svårt! Men det ska väl gå.
Så, alla där ute, håll tummarna för mig, snälla!!!


Ha det bra allihopa!
Puss


Min nya lägenhet!




Ingen bra dag idag... Känner att jag måste tänka. Och jag måste tänka på mig själv och vad jag vill ha ut av livet.
Jobbigt det där!



Nu blir det att sandpappra mina blivande vägghyllor som Tobias och hans snälla pappa sågat och hyvlat (tror jag det hette) till mig! =) Sen blir det till att betsa dem så att de får liknande färg som tvbänken, köpa hyllhållare (eller vad det heter) och sen upp på väggen.
Idag ska jag nog även fixa mina tavlor. Har fått jättefina tapetprover som jag ska häfta upp på canvasdukar. Så blir det häftiga tavlor med fina 70-tals mönster! =)
Ja, jag är lite inne på 70-talet nu. Brunt, orange, mossgrönt och blått.

Förresten har jag tagit några bilder på lägenheten nu. Här följer en "rundvisning"!


Vardagsrum med älsklingfåtölj från Blocket, Vardagsrum med tv-bänk, även den från Blocket


Sängdelen i vardagsrummet


Hall med massa garderober                     Toalett


Mitt lilla men mysiga kök                          Ny kaffekokare och söt kaffeburk


Ja det var min lilla rundvisning. Ni är välkomna hit och se den live. Besök är alltid kul! =)


Nej nu får jag ta tag i mig!
Ha det bra allihopa.
Pusspuss



Allt känns så bra! =)



I förra inlägget skrev jag om bra omen. Och kan ni förstå, igår såg jag ett till! En alldeles kritvit duva! Och jag som alltid älskat duvor (konstigt nog då de flesta ser dessa som äckliga fåglar) blev väldigt lycklig!




Idag har jag och Tobias varit en sväng i Kalmar. Dock fick jag inte tag i allt jag skulle, exempelvis vägghyllor... Men spegel och gardiner blev inköpta! Och det var mysigt att gå med Tobias!


Jaha, vad har mer hänt då?!
Jo, jag har bestämt mig för en tatuering. Fyra hjärtan på vaden, ett för varje syskon. Inte så stor, max 15 cm. Börja strax ovanför fotknölen man har på utsidan och uppåt. Vet inte riktigt hur hjärtanen ska se ut, om de ska vara i färg eller inte, men tror de ska vara ganska enkla och diskreta.
Så gott folk i Kalmar- eller Karlskronaområdet, nu behöver jag tips på tatuerare!


Imorgon blir det passning av underbara Tilda, från 15.00 då jag hämtar på dagis till 21.30 då Lina slutar jobba och Tilda förhoppningsvis sover. Nu håller jag på att ladda ner Trassel. Jag har redan sett den, men med engelskt tal, och älskade verkligen den. Nu ska jag se den med Tilda, och givetvis med svenskt tal. Och jag hoppas Tilda kommer gilla den lika mycket som jag!!!


Nä, nu blir det en snabbdusch. Vädret gör en klibbig! När ska det där regn- och åskvädret komma och rensa luften egentligen??


Sov gott världen!
Puss


Kossor och fyrklöver!




Tog en lång promenad i morse, 10-15 km, Lufsen och jag!
Det var skönt, fast lite jobbigt då och då. Min kondis är ju inte riktigt som den ska, men det ska jag ändra på!
På vägen träffade vi på söta kossor som var väldigt nyfikna på vad vi var för några, särskilt nyfikna var de på Lufsen. Korna låg utspridda i hagen, men när de såg oss kom dem genast fram till stängslet.


Lufsen och jag hade ett långt intressant samtal med kossorna! =)

 

Efter ett tag traskade vi vidare. Vi gick och gick och jag trodde aldrig vi skulle komma fram. Men tillsist började jag känna igen mig, och efter ett tag var vi inne på Valfridsbo, det nya bostadsområdet i Torsås. Där satte vi oss i lusthuset som står på en liten ö i sjön, tog en cigg och vilade lite. När vi sen gick vidare lyckades jag titta ner i gräset precis i rätt ögonblick och fick då syn på ett fyrklöver. Mitt efterlängtade fyrklöver!
När jag flyttade till Torsås förra gången hittade jag också ett precis sådär av ren tur, och jag tar det som ett gott omen.
Jag har nog aldrig hittat fyrklöver i Skåneland, men här har jag hittat fyra stycken. Detsamma gäller med regnbågar. Aldrig förr har jag sett så många regnbågar här som någon annanstans. Också ett bra omen!

 

 

Nu ska jag äta lite, sen blir det en kort runda med Lufsen. Sen får vi se vad resten av dagen har att erbjuda! =)

 

Puss

 


Uttråkad!!




Kan inte påstå att jag har en jättebra dag idag. Känner mig så sjukt uttråkad, och det är ett klibbigt väder. Man får fan ingen luft, det är så kvavt! Längtar efter ett ordentligt regn- och åskväder. Luften blir så skön efteråt!

Och jag är så trött på alla flyttlådor som står här. Även om de flesta är tomma och ska ut i förrådet. Men jag har ingen ork idag... Igår var jag väldigt duktig. Fick in alla kläder i garderoberna (ja nästan alla då jag saknar en del galjar som måste inköpas snarast) och jag fick badrummet helt i ordning. Och jag satte upp taklampan, fast jag trillade ner från stolen när jag gjorde det. Ont i benet och en del blåmärken, men det får man stå ut med.
Känner mig även jävligt duktig som kunde leka elektiker och fixa sladdar och byta kontakt. Man klarar mer än vad man tror ibland!

Jag har även börjat trappa ner min ena medicin, dock ej med vilje i början. Jag skulle hämta ut medicinen på apoteket. Min ena sort tar jag 225 mg av, men då det inte finns tabletter i den styrkan så tar jag en 150 mg och en 75 mg. Och apoteket hade inte 75 mg:en inne just då, så jag fick vara utan den. Först blev jag alldeles yr i skallen av det, men sen blev det bra. Och då känner jag att jag lika gärna vara utan den. Nästa steg ska nog vara att jag slutar ta 150 mg:en och istället hämta ut 75 mg och bara ta den. Skulle vara så himla skönt att bli tablettfri!
Dock kan det ju behövas behovsmedicin, men det får jag ta sen. Nu har jag ju inte ens någon läkare. Måste ringa teamsöder för att få någon ny läkare som kan skriva ut mediciner. Får väl ta tag i det på måndag.
Ska även ta tag i mina magproblem. Ringa vårdcentralen på måndag. Har för fan skjutit upp det i ett och ett halvt år nu. Men det är av rädsla. Min syster fick för ett år sedan blindtarmsinflammation, och när de opererade bort den upptäckte dem en tumör som dessutom var elakartad. Tack och lov fick de bort hela, och nu behöver hon bara gå på kontroller. Men nu är rädslan för cancer så stor. Tänk att de kan hitta tumörer, cancer, bara sådär. Det kändes så overkligt när Lina fick det. Tänk att det kan hända vem som helst...
Så som sagt, rädslan för att de ska hitta en tumör i mina tarmar skrämmer mig så mycket att jag inte velat få det undersökt.

Innan och efter min hjärtundersökning har tankarna om det också bubblat upp. Jag har varit med om det två gånger. Först mitt egna hjärtfel som jag föddes med. Jag var 11 månader när jag blev opererad och har inget minne av det (fast min psykolog tror att minnena ligger där djupt inne), men när min lillebror också föddes med samma hjärtfel fick jag liksom gå igenom det igen. Se allt, få svar på mycket. Man fick vara med så mycket då, det fick man inte när jag opererades. Jag fick också endast alvedon som smärtstillande, min lillebror fick morfin. Och ändå såg man att han hade så ont. Kan inte fatta det!
Här om dagen satt jag och tittade på foton från min lillebrors sjukdomstid och tårarna bara rann.


Att se honom ligga där med alla slangar gjorde, och gör, så ont i mig!
Barn ska inte ha ont, barn ska inte vara sjuka!

Min största rädsla är att mina barn föds med hjärtfel. Jag vet inte om jag hade klarat att gå igenom det igen. Men man är väl starkare än vad man tror, man måste vara det.
Tänker på en vän som fick barn som väldigt ung. Barnet visade sig vara multihandikappat, men min vän verkar ha klarat det så bra. Även om hon inte tror det, och ofta tvivlar på sig själv, är hon en väldigt stark person! Jag ser verkligen upp till dig (jag hoppas du förstår vem du är)!!!

Nej, slut på så tråkiga saker. Nu blir det en positiv sak!
Som ni kanske har sett på min facebook (ni som har mig där) har jag nu ett förhållande. Detta är med en kille som jag tyckt var (och han är!) hur fin som helst rätt länge nu, men har varit upptagen så därför har jag inte kunnat tänka så om honom. Men jag minns första gången jag såg honom. Hans ögon är så speciella och går bara inte att glömma.
Hur som helst har han äntligen blivit min! <3 Och jag är hur glad som helst och mår så himla bra!
Ville bara att ni skulle få veta det! =) hihihi

Nä, nu får jag väl ta tag i lägenheten igen. En del som ska göras ju.

Nästa vecka (alltså denna vecka som kommer) blir det en massa mys med Tilda! Lina jobbar och Tilda är ledig (dagis är stängt) så det är jag som ska ha henne! Myyyys! Hoppas det blir fint väder så att man kan åka och bada i havet! Har ju inte gjort det än...


Min prinsessa! <3

 

Puss på er!

 


Torsåsbo!!!



Från och med igår, vid 13:30-tiden, är jag Torsåsbo och smålänning! =)
Jag älskar min nya lägenhet, den är rymlig och fräsch och ljus. Det enda jag kan klaga på är duschkabinen som enligt mig står helt fel i badrummet, men det överlever jag nog. Har även inte fått mina tvättstugenycklar, men det fixas på måndag.
Bilder på lägenheten kommer upp lite senare när jag fått i ordning här!


Jag och Lina har börjat ett litet "projekt". Lina har läst att man kan "strypa" sina leverfläckar, det vill säga knyta en sytråd runt det, hårt, så ska det till sist ruttna och trilla av. Man får ett litet ärr, men mindre än om man skulle gå till läkare och de skulle skära bort det. Så nu har jag en tråd på min mage! =)

Ja jag vet, det ser lite äckligt ut, men har verkligen velat
bli av med den så himla länge. Och man kan ju testa om det funkar! =)

 

 

Nu ska jag fortsätta få i ordning här hemma.

Tjolahopp!

 

 


RSS 2.0