Grattis till alla mammor!En lycklig dag kommer jag också bli firad denna dag. För en dag kommer jag också bli mamma, och jag ska bli världens bästa!


Jag hoppas jag blir som min mamma, som alltid finns där för en. Som tar hand om en när man är sjuk, som tröstar när man är ledsen, som delar ens lycka, som stöttar och älskar! Som lagar mat, städar, skjutsar, jobbar, handlar, passar och ställer upp med en massa.
Jag glömmer nog ofta att tacka dig för allt du gör, jag är nog dålig på att visa min uppskattning.
Men mamma, älskade mamma, tack för allt du gör! Tack för att du alltid finns här. Och tack för att du gett mig och mina älskade syskon livet! <3 Utan dig hade jag gått itu!


 

 

 


Bomb sprängdes i centrala Malmö
I natt sprängdes en bomb i centrala Malmö.

Idag när jag åkte buss satt jag själv och på innersta sätet. En man (mörkhyad och med stortskägg) gå på bussen, sätter sig på sätet bredvid mig fast på andra sidan gången, men sätter sin väska på sätet bredvid mig.
Och jag lovar, vilken jävla panik jag fick. Och förlåt, jag menar inte att alla mörkhyade skäggiga män är terrorister, men jag var säker på att han hade en bomb i väskan och att vi när som helst skulle sprängas ihjäl.
Jag hann tänka miljoner tankar, om hur jag skulle dö, om jag skulle känna smärta innan, hur jag skulle se ut efter sprängningen. Hade någon ens känt igen mig?!
Jag ville verkligen bara hoppa av bussen, paniken satt i hela kroppen! Men så försökte jag lugna mig och tänka att såklart det inte är någon bomb, och om jag hoppar av bussen så hinner jag inte till sjukhuset i tid.
Så jag satt kvar på bussen, rädd och panikslagen, svettades och höll ihop mina händer så hårt att det gjorde ont. När bussen stanna på min hållplats nästan sprang jag ut.

Så dum jag känner mig nu. Varför skulle någon vilja bomba en stadsbuss med tio personer i, i lilla Malmö?!
Men ni anar inte så rädd jag var!


Goodbye my friend! <3Ikväll kommer jag säga farväl till min bästa vän André.
De 5 år med dig har varit underbara! Du har varit min trygghet, den som alltid funnits där, som gjort mig glad!
Vi har delat en massa, både glädje och sorg.
Du är min bästa vän och kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta!
Vår humor, våra dansar, våra tv-spel, din mat, vår daimglass, våra promenader, hur sött vi tycker det är när Kaneda och Lufsen närmar sig varandra, hur gullig Kaneda är när du bäddar sängen eller öppnar din garderob eller vill busa med oss, hur gött det är att sitta ute på din uteplats med en kopp kaffe och en cigg och prata om livet. Kommer till och med sakna att hjälpa dig med håret!
Men vi båda vet att det finns en anledning till varför vi skiljs. En jobbig anledning! Kanske är det bäst så här, kanske inte.
Kanske vi hittar tillbaks till varandra, det har vi gjort förr. Kanske inte...

Jag gråter, jag har gjort det flera dagar nu. Kvällen kommer bli jobbig, men förhoppningsvis även rolig. Vi har alltid kul tillsammans!

Jag kommer sakna dig. Väldigt mycket!

Hej då! <3
"Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there?
Can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it's like we're women and men
Will the past be a shadow that will follow us around?
Will these memories fade when I leave this town?
I keep, keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's our time to fly

As we go on, we remember all the times we had together
And as our lives change, come whatever
We will still be friends forever"


Insomnia...
Vad är fel på mig?? Jag har sammanlagt sovit ca 5 timmar på lite mer än två dygn. Jag kan inte somna. Det är omöjligt!!!
Nu har jag i alla fall fått sömntabletter av min kära farmor, så det är bara att hoppas att de funkar och att jag får sova hela natten.


Hoppas ni sover gott

Puss

 

 


Den där svartsjukan...
Jag försöker intala mig själv att jag inte är den svartsjuka typen. Att sånt där är barnsligt.
Men så kommer den där stöten i magen, och det svartnar, både i kropp och själ.
Svartsjuka är en hemsk känsla! Den kan förstöra och förgöra så mycket.


Som tur är varar inte svartsjukan så länge. Jag brukar snabbt ta mitt förnuft till fånga."Svartsjuka kan beskrivas som en spontan känsla som är svår att övervinna, inte ens med förnuft. I första hand har den sin grund i en personlig osäkerhet och en dålig självtillit. Men svartsjukan kan ha många orsaker och samband. En svartsjuk människa saknar förtroende, betvivlar den andres trohet och är rädd att mista den hon/han älskar. Den svartsjuke känner sig ofta värdelös och tar på sig skulden när han/hon blivit sviken för en annan."
Home sweet home!Mitt älskade hem ligger i Torsås, och inte här i Malmö... När jag åker ifrån Torsås, tillbaka till Malmö, känner jag mig deppig. Och jag brukar nästan alltid åka direkt hem till mina föräldrar istället för till min tomma lägenhet. Jag känner mig inte alls hemma där!!! Tur mamma och pappa bor kvar i lilla Svedala!

Idag är jag extremt uttråkad. Ont i halsen har jag också. Ligger och slappar i soffan, orkar inte lyfta en lem...
Men man får kanske tvinga sig. Följer med pappa ner till byn nu.

Skriver mer sen.

puss så längeDå har man varit i byn. Gick till apoteket för att kolla på fästingsmedel till Lufsen. 260 kr för 4 veckor!!! Fatta så dyrt!!! Då plockar jag hellre fästingar.
Köpte lite vitaminer och koffaintabletter till mig. Nu jävlar ska min trötthet försvinna! D-vitaminbrist kan även orsaka depression så ska testa ta det och se om jag kanske kan slippa mina antidepressiva så småningom.

Var precis ute med Lufsen på en runda här i Sjödiken (där mina föräldrar bor). Det är så härligt. Att kunna släppa Lufsen på grusvägarna utan att behöva oroa sig för någonting!
Träffa även en man med sin hund Ludde. Här känner man till alla, och särskilt andra hundägare. Mannen, som jag knappt snackat med innan, ja mer än om hundarna då, fråga om jag flyttat hem från Småland igen. Så jag fick berätta att jag nu bor i Malmö men ska flytta tillbaka till Småland i sommar. Hur kunde han veta att jag bor, eller rättare sagt bodde, i Småland?!
Och här är en kvinna, som innan jag flyttade till Småland alltid hälsade på Lufsen när han var ute i trädgården. De fick en speciell relation, Lufsen kunde höra/lukta att det var hon som kom gående. Hon har tydligen frågat mamma om Lufsen, om han dött. Mamma fick då berätta att jag flyttat. Det tyckte kvinnan var väldigt synd, men tur att Lufsen inte var död förstås. För ett tag sen mötte jag och Lufsen kvinnan när vi var ute. Lufsen såg på långt håll att det hon och sprang direkt fram till henne. Så sött! Det blev ett väldigt glädjefyllt möte för de båda!
Lufsen är väldigt populär här i Sjödiken. Det är kul! Alla hälsar glatt på honom och det är ofta man får höra att han är så snäll och fin. Då blir man stolt! =)

Nu ska jag snart åka in till Malmö. Har lite att fixa där hemma. Bland annat ska jag börja packa så smått. Längtar till flytten. Nu är det bara lite mer än en månad kvar. Ska dessutom höra med tjejen som bor i lägenheten som jag ska flytta till om hon kan tänka sig flytta redan den 26 juni, då hon som ska flytta in i min lägenhet gärna ville flytta in då. Man kan ju fråga! =)


Nu blir det ännu mer slapp i soffan med pappa. Pappa sitter här bredvid mig. Han har somnat och nickar till med huvudet lite då och då. Det är kul att titta på! Haha

Är så sugen på att ta en sistaminuten-resa. Bara åka iväg en vecka, sola och bada och ta det lugnt. Finns jättebilliga resor nu, om man är beredd på att åka inom några dagar, vilket jag är! Så ska kolla lite närmre på det- Någon som vill följa med?!

Fick precis ett samtal från sjukhuset i Malmö. Eftersom jag är hjärtpatient så vill de göra en undersökning på mig och andra hjärtpatienter. Så jag får en gratis hälskontroll, ultraljud och kolla blodet och andra saker. Häftigt. Och kul att man kan ställa upp i forskningssyfte! Ja, självklart tackade jag ja! Så nästa vecka kör vi!

Ha det bra allihopa!
Puss


Grattis Daniel!Är i underbara Torsås sedan 5 dagar tillbaka. Men på tisdag bli det hemfärd igen, för denna gången... =(
Jag mår verkligen bra här. Får lugn i hela kroppen. Ja, det är en liten håla. Men vem har sagt att det ska vara något negativt med det?

Idag har jag varit på kalas. Daniel fyllde 24 år igår och idag firade vi honom hos sin mamma. Det var hela tjocka släkten (ja, Daniel släkt alltså). Lite jobbigt först, jag blir så blyg och obekväm inför nya människor. Blev en svans efter Lina. Men sen kändes det bättre. Daniel har verkligen en underbar familj!!
Det bjöds på god mat och tårta, och nu är jag både mätt och trött! Ska nog ta en liten tupplur här i soffan.


Skriver mer sen.
Pusspuss

Sommarpaniken

Sommar, sol och bad. Vilket betyder bikini. Vilket betyder springa runt i affärer för att hitta en snygg. Vilket innebär in och ut i provrum, av och på med kläder. Och vilket innebär att man hittar en massa fel på sig själv!!!
DET ÄR HEMSKT!!!
Man stor där och känner sig som en strandad val. Rumpan är sladdrig och har förlorat sin spenst, brösten finns knappt och det som finns är inte som dom brukade vara. Magen är som en stor degklump och för att inte prata om benen som är alldeles för korta och tjocka, som prinskorvar ungefär.

Trots detta har jag gått ner ett antal kilo och storlekar. Idag köpte jag t ex två par shorts i storlek XS (för ett år sedan hade jag storlek M). Men man blir väl aldrig nöjd. Det är lättare att hitta fel på sig själv, än vad det är att hitta snygga bra delar av sig själv.

Trots min viktnedgång har jag blivit lite smått besatt av min vikt, mer somliga dagar. Jag är livrädd för att gå upp igen! Detta har aldrig förr varit något större problem för mig, inget jag tänkt så mycket på. Visst har jag velat banta ibland, men inte blivit besviken om det inte funkat, eller inte brytt mig när jag gett upp.

Men jag äter som vanligt, så det är inte så att jag försöker svälta mig eller nåt. Men jag får dåligt samvete och mår illa om jag ätit "för mycket". Och det är nytt för mig.

Ska försöka att inte tänka på det så mycket, men nu på sommaren när man visar så mycket hud, är det svårt att låta bli.


Nåja...


Hoppas ni hittar fina badkläder som ni trivs i och känner er snygga i!


Puss

Duktiga Sara!
Idag har jag varit jätteduktig och rensat ogräs och gjort fint på min uteplats! Men tips, dra inte upp tistlar utan handskar. Jävlar vad det gjorde ont! Efter några tistlar kom jag på att jag kunde ta på mig vanliga vantar som lindrar lite, så det gjorde jag. Smarta lilla jag! =)

Maskrosor hade jag gott om, men nu är de borta!!!

 Jag skulle behöva åka till Coop vid Jägersro för att köpa hundmat och hårfärg, men det ligger så långt bort, och jag hade tänkt köpa ett stort paket hundmat (10 kg) och det kan jag verkligen inte släpa runt med genom hela stan. Kanske man hade kunnat ta taxi hem, men det har jag egentligen inte pengar till... =(

Jaha vad annars...
Det blir kanske Torsås på torsdag, men har inte riktigt bestämt mig än...

Nu blir det lite mat, och sen lite Sims.

PusspussAllmänt babbel

April månad har sprungit förbi, med en massa sol och värme!
Igår var det den sista dagen i april och valborgsmässoafton. Det är då man ska sjunga in våren eller nåt.
Idag är det den första maj. Idag är det grått och regnigt...Valborg firades i Eslöv. Vi hade jättemysigt och grillade en massa gott. Barnen sprang runt i trädgården och lekte medan vi stora drack lite vin och snackade.
Tyvärr gjorde jag det dumma misstaget att åka hem tidigare, för att träffa kompisar i malmö. Men när jag kom hem till lägenheten i malmö hade planerna ändrats, och jag satt framför teven hela kvällen tills jag somnade. Dumma mig!
Jag är kär, och det är underbart!
Det pirrar, man fnittrar, man svävar. Rosa moln, röda hjärtan, regnbågar och annat sött. Det är svårt att äta, svårt att sova, svårt att plugga. Tankarna är någon helt annanstans.
Jag ska försöka njuta av detta nu även om jag, som alltid, är så rädd och osäker på mig själv och på vem jag är, på vad jag gör och säger.
Jag ska luta mig tillbaka och enjoy the ride!Vill tillbaka till Torsås nuuuuuu!
Men det blir nästa vecka! <3


Ha det bra allihopa!
Puss


RSS 2.0