5/7

Ni får förlåta mig för att jag inte skrivit på ett tag!

Har varit en vecka på Kreta. Det var alldeles underbart! Sola, bada, åt gott och njöt njöt njöt!!! Precis vad jag, mamma o lillebror behövde. Vi hade jättekul! Ingen snygg grek dock... hehe

När jag kom hem fick jag reda på att min lille Lufsen blivit attackerad av en annan hund. Mitt emot Lina och Daniel bor en skum gubbe som ofta är arg och full, och han har en agressiv hund. I torsdags när Daniel (Lina och Daniel passa Luffe när jag var i Grekland) var ute och gick med Luffe så mötte dom gubben och hunden. Gubben var jättefull och kunde inte alls hålla sin hund. Hunden hoppa på Lufsen. Lufsen var kopplad, men det spela ju ingen roll. Hur mycket Daniel än drog bort Luffe så kunde ju den andra hunden ändå attackera. Gubben gjorde ingenting (utom att stå och vingla väldigt myckey) så Daniel fick gå emellan hundarna och blev biten.
Senare när jag på fredagen kom hem såg jag att Lufsen var (är fortfarande) skadad i ögat. Lördagmorgon åkte jag genast in akut till veterinären med Luffe. Tack och lov var det inte så illa som det såg ut, en liten rispa på ögat som orsakat en blödning i ögat. Men fick kortison- och antibiotika ögondroppar som han ska ta i 10 dagar.

Senare på kvällen började Lufsen att halta. Kollade då alla tassar och ben och upptäckte ett jätteotäckt bitsår på högra bakbenet. Djupt och det varar, dessutom har han jätteont och kan knappt sätta/lägga sig, resa sig eller gå i trappan. Ringde veterinären och fråga vad jag skulle göra. Jag skulle tömma såret på var och skölja det. Och imorgon ska vi in till veterinären igen för en koll och kanske en operation eller dränering. Ska även få antibiotika eftersom det lätt blir bakterier i denna värmen.
Jag är jätteledsen för detta! Dels så är det jobbigt att se Luffe ha ont, man känner sig så maktlös. Och dels är det jättedyrt hos veterinären. Självklart betalar jag allt som behövs, men det känns surt ändå. Bara i lördags gick det på 1300 kr, och blir det operation imorgon kommer det gå runt 3000 kr tror jag. 
Vill anmäla gubben. Han borde inte få ha djur. Tänk om det hade kommit ett litet barn i mellan.
Nej fy vad upprörd jag är!!!!
Men det blir väl bra.


I helgen var jag på fest i Ljungbyholm. Tyvärr stanna jag inte så länge, folket jag var där med ville vidare till en annan fest. Inte särskilt kul, tror jag. Tyvärr har jag inget minne av kvällen. Förstår det inte, har inte fått minnesluckor sen högstadiet. Det är så sjukt obehagligt. Kan det ha med värmen att göra?! För jag minns verkligen inget. Bara små fragment, typ att jag satt i gräset fast det var fuktigt. Och att jag letade efter Linn men hitta inte henne.
Så himla äckligt att inte minnas!!!

Hur som helst har jag bestämt med Ella att vi ska till Emmabodafestivalen tillsammans och dela tält. Känns jättebra. Hade ingen att sovca med, och sova själv vill man ju inte direkt. Hoppas vi får jättekul. Jag köper biljett nu i veckan. Ångra nu inte dig Ella!!!!


Nu blir det en cigg sen tror jag det blir sängen rätt tidigt idag då jag inte mår så bra (förkyld...)

Skriver imorgon och berättar hur det gick hos veterinären.

Haj svaj! =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0